Ви увійшли як Гость | Група "Гості" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів
Головна » 2015 » Березень » 16 » Майстер-клас «Технологія траншування страв»
10:33
Майстер-клас «Технологія траншування страв»

02 березня 2015 року у Навчально-практичному центрі ресторанного сервісу був проведений майстер-клас «Технологія траншування страв».

Приготування і подачу деяких страв у залі ресторану можна перетворити у справжнє кулінарне шоу. Для цього організовують приготування страв у присутності відвідувачів з використанням методу траншування.

Траншування - це порціонування страв із риби, м'яса, домашньої птиці, дичини, приготовлених цілими, у присутності відвідувачів.

Майстер-клас з  траншування провела майстер виробничого навчання, керівник навчальних курсів «Страви з риби та морепродуктів. Сучасна технологія приготування» - Щепун Ніна Миколаївна.



З метою підвищення кваліфікації в майстер-класі прийняли участь викладач спецдисциплін Крутько С.М та майстер виробничого навчання з професії «Офіціант. Бармен» Крутько Т.О.


Учні третього курсу з професії «Кухар. Кондитер» мали змогу навчитися траншуванню страв з риби та птиці.

В майстер-класі прийняли участь:

Пархоменко Яна, учениця групи 92-ККД,

Кожедуб Катерина, учениця групи 91-ККД,

Таратасюк Тетяна, учениця групи 89-ККД,

Корнієць Аліна, учениця групи 91-ККД.








Перед порціонуванням страву демонструють гостям.

Відокремити шматочки риби від кісток легко - складніше подати їх цілими.


Транширування робить шеф-кухар (досвідчений кухар або офіціант).

Важливою умовою порціонування є уміння поводитися з наборами.




Рибу пластують і видаляють хребетну і реберні кістки. Філе нарізають за допомогою ножа та виделки на тонкі скибочки поперек волокон, розкладають на тарілки, гарнірують, прикрашають овочами, фруктами й зеленню.






Елементи оформлення є невід’ємною частиною траншування.


Вмієш страву готувати -  умій її презентувати!


Всі учасники майстер-класу отримали сертифікати.



Запрошуємо на майстер-класи в Навчально-практичний центр ресторанного сервісу!



Переглядів: 2090 | Додав: Smart | Теги: траншування, Майстер-клас, сучасно, НПЦРС, цікаво, курси, Навчально-практичний центр ресторан | Рейтинг: 0.0/0

Ви можете поділитись новиною з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Карта НПЦ України
МОН України
Електронна ліцензі
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
Профорієнтаційний термінал
Block title
Block content
Block title
Block content
Мова сайту

Чернігівський центр ПТО © 2010-2020 Система Orphus