Ви увійшли як Гость | Група "Гості" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів
Головна » 2015 » Березень » 24 » Педагогічна рада. Впровадження виробничих інновацій у навчальний процес центру. Із досвіду роботи НПЦРС
17:09
Педагогічна рада. Впровадження виробничих інновацій у навчальний процес центру. Із досвіду роботи НПЦРС

19 березня 2015року була проведена педагогічна рада на тему: «Впровадження виробничих інновацій у навчальний процес центру. Із досвіду роботи НПЦРС».


Керівник навчально-практичного центру ресторанного сервісу ЧЦ ПТО Білоусова Марина Володимирівна зазначила про  необхідність постійно опановувати нові технології, розвивати власне мислення, удосконалювати вміння та навички, щоб заохочувати до активної виробничої діяльності учнів – не як виконавців поставлених завдань, а як творчих особистостей, здатних до активного пошуку і втілення інноваційних технологій виробництва.

На педраді голови метод комісій Горіла Н.М. та Сорока В.Г. долучитися до співбесіди та синтезували професії ресторанного сервісу, ідеї, думки, технології, навички.

Робоча група ознайомила колег з виробничими інноваціями в сфері ресторанного сервісу за формою проведення педради: СИНТЕЗ ІДЕЙ


Головною метою діяльності НПЦРС є  розвиток теоретичних знань та  вдосконалення практичної підготовки педагогів, учнів через впровадження в навчальний процес новітніх виробничих і інноваційних технологій. При НПЦ РС створені навчальні курси.

«Педагогу необхідно постійно вчитись.  Взаємообмін професійним досвідом – це навчання один у одного» стало пріоритетним напрямком нашої роботи.


Впровадження у навчально-виробничий процес сучасних методик професійного навчання: тренінгів, семінарів-практикумів, майстер-класів, конференцій, презентацій, дегустацій.


Головна мета ресторану: приготування страв.

Кухня – це серце ресторану.

Кухар – найважливіша постать ресторану.

На педраді була представлена інноваційна форма обслуговування бізнес-ланчу згідно Меню-Табльдот. З яким могли ознайомитись всі присутні.





Інноваційна форма обслуговування – синхронне сервірування.

Продемонстрували майстри виробничого навчання Єсипенко О.І. і  Карпенко А.П.


Згідно правил обслуговування та подачі офіціанти після сервірування подають хліб.  Інновація – подача компліменту.  

Викладач Дидалєва В.М. представила італійський хліб фокачча.


 

«Fresh-time» - приготування страви на очах у відвідувачів, так зване «замовлення з-під ножа». Весняний салат приготувала майстер виробничого навчання Марценюк О.В.


Інновацією в подачі перших страв  є протерті супи.

Суп-валюте приготував майстер виробничого навчання Деркач А.К.


«Фьюжн» – новий напрямок в приготуванні страв. Страву «Поєлья» представила викладач Крутько С.М.


Лимончелло - популярний італійський лимонний лікер презентувала Митькевич С.В.

Шоколадний презент класу «гурме» представила викладач Кошель Г.Ф.


Приємним емоціональним завершенням відвідування гостем ресторану є виклик в зал шеф-кухаря «на біс».

НПЦРС працює над створенням  цілісної системи методики професійного навчання. Створена програма короткострокового навчання, згідно Наказу Міністерства освіти і науки України № 1199 від 23.10.2014 року ДПТНЗ "Чернігівський центр професійно-технічної освіти” внесено до переліку ПТНЗ, на базі яких може здійснюватись стажування  майстрів виробничого навчання, педагогів професійного навчання та викладачів спеціальних предметів  професійно-технічних навчальних закладів.




Ми дякуємо за щиру зацікавленість, співпрацю, запрошуємо до наступних творчих відкриттів, тому що наш слоган:

«Ми повинні навчати!

Ми можемо навчити!

Ми хочемо навчатися разом!»





Переглядів: 540 | Додав: Smart | Теги: педрада, інновації, НПЦРС, творчість, освіта | Рейтинг: 0.0/0

Ви можете поділитись новиною з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Карта НПЦ України
МОН України
Електронна ліцензі
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 31
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Корисні посилання
Профорієнтаційний термінал
Block title
Block content
Block title
Block content
Мова сайту

Чернігівський центр ПТО © 2010-2020 Система Orphus