25 березня 2015 року у Навчально-практичному центрі ресторанного сервісу був проведений майстер-клас «Технологія траншування страв». Траншування - це порціонування страв із риби, м'яса, домашньої птиці, дичини, приготовлених цілими, у присутності відвідувачів. Майстер-клас з траншування провела майстер виробничого навчання ЧЦПТО Щепун Ніна Миколаївна. З метою короткострокового підвищення кваліфікації в майстер-класі прийняли участь: - Замглайське професійне аграрне училище: Вовк Ніна Федорівна, Шашко Оксана Олександрівна. - Сосницький професійний аграрний ліцей: Пантелієнко Аня Віталіївна. - Чернігівський центр професійно-технічної освіти: Дяченко Тетяна Олександрівна, Карпенко Анастасія Павлівна, Сердюк Тетяна Павлівна. Приготування і подачу деяких страв у залі ресторану можна перетворити у справжнє кулінарне шоу. Для цього організовують приготування страв у присутності відвідувачів з використанням методу траншування. Рибу пластують і видаляють хребетну і реберні кістки. Філе нарізають за допомогою ножа та виделки на тонкі скибочки поперек волокон, розкладають на тарілки, гарнірують, прикрашають овочами, фруктами й зеленню. Важливою умовою порціонування є уміння поводитися з наборами. Порціоновану страву демонструють гостям. Відокремити шматочки риби від кісток легко - складніше подати їх цілими. Всі учасники майстер-класу отримали сертифікати, професійний досвід та гарний настрій. Запрошуємо на майстер-класи в Навчально-практичний центр ресторанного сервісу!
|