Борошняні кондитерські вироби являються не відмінною частиною української кухні. Вони мають велике значення у харчуванні людини.
Торти посідають особливе місце в групі борошняних кондитерських виробів. Пояснюється це не тільки відмінними смаковими властивостями тортів, але й тим, що торт може прикрасити будь-який святковий стіл і бути гарним подарунком. Центральне місце в кондитерському цеху належить кондитеру. Від його кваліфікації, професійних навиків залежить якість виробів. На лабораторно-практичних роботах з предмету «Технологія приготування борошняних кондитерських виробів» учні нашого центру, які навчаються професії «Кондитер», вчаться організовувати робоче місце, працювати з устаткуванням, здобувають навички по приготуванню і оздобленню різних видів тортів. Залежно від випеченого напівфабрикату торти поділяють на групи: бісквітні, пісочні, шарові, мигдально-горіхові, повітряні, заварні, медові й комбіновані. Учнів навчають шукати нові смакові властивості виробів і впроваджувати нові оригінальні рецепти, а також застосовувати різні поєднання вже існуючих напівфабрикатів і сировини. Кожний кондитер повинен мати такі смакові відчуття і гарне чуття запаху, вміло поєднувати смакові речовини у різних пропорціях для забезпечення приємного смаку і аромату виробів.
|