Ви увійшли як Гость | Група "Гості" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів
Головна » 2017 » Травень » 15 » День пам’яті та примирення, День перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.
09:08
День пам’яті та примирення, День перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні.




      8 травня в Україні вшановується День пам’яті і примирення, а 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. Ми вшановуємо пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни, що стала найбільш кривавою в історії людства.
     Пам’ять…  Вона не має початку і не має кінця. Тіла солдат, полеглих у землю, давно стали землею і завдяки одному серцю, яке  перестало битися тоді, сьогодні на нашій землі б’ються тисячі сердець!
     Війна, що прийшла на українську землю увірвалася до кожної оселі, відібрала мільйони молодих життів, спотворила нашу чудову природу, перетворила у руїни тисячі міст і сіл. Проте наш народ залишився незламним у титанічній битві. Він боровся за свободу і переміг.
     І зараз наш обов’язок – бути гідними пам’яті героїв, утверджувати мир, злагоду та суспільну гармонію на українській землі.
     Про це з учнями центру говорив Симушин Василь Іванович, підполковник Чернігівського прикордонного загону, учасник АТО, який був начальником оперативної протитанкової застави «Чернігів».

 





     Колектив центру ПТО дякує нашим ветеранам за героїчний подвиг, ми пам’ятаємо та низько вклоняємось їм. Літературно-музична програма «Ніколи знову» викликала шквал емоцій глядачів та змусила задуматись над цінностями життя.













     Сьогодні у дні випробувань дня України, ми особливо усвідомлюємо, що таке мир, ми закликаємо не забувати про подвиги героїв, про патріотизм. Ми зобов’язані зробити так, щоб про це пам’ятали наступні покоління, щоб ніколи не повторилась ця трагічна сторінка в історії України.

















     Символом свята Дня пам’яті і примирення та Дня перемоги є стилізоване зображення червоного маку.



     В Україні здавна кажуть: маки цвітуть там, де була пролита козацька кров. Тому червоний мак не лише Європейський,але й Український символ скорботи про героїв, загиблих у війнах минулого століття.
     Учні центру організували виставку стилізованих маків «Зроби мак пам’яті» на знак вшанування пам’яті про загиблих у війнах. На тематичному заході «Ніколи знову» педагогічний колектив та учні центру взяли участь в акції «Маки пам’яті».














































Переглядів: 888 | Додав: chcpto | Рейтинг: 0.0/0

Ви можете поділитись новиною з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Карта НПЦ України
МОН України
Електронна ліцензі
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Корисні посилання
Профорієнтаційний термінал
Block title
Block content
Block title
Block content
Мова сайту

Чернігівський центр ПТО © 2010-2024 Система Orphus