Ви увійшли як Гость | Група "Гості" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів
Головна » 2023 » Квітень » 26 » Чорнобильська трагедія. 37 років пам'яті
10:49
Чорнобильська трагедія. 37 років пам'яті

26 квітня 1986 року сталася радіаційна катастрофа на Чорнобильській атомній електростанції, світ став свідком однієї з найжахливіших трагедій в історії людства.

26 квітня – є днем пам'яті про найбільшу техногенну катастрофу та вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Вже 37 років Україна живе з болем Чорнобиля. Це проблема, що торкнулась майже кожної української сім’ї та всього світу. А ще це найбільша світова катастрофа з епіцентром за 100 кілометрів від Києва.

Та чи знаємо ми достатньо про Чорнобиль, його минуле, сучасне й майбутнє? Що розкажемо про нього наступним поколінням та як нам говорити про нього зі світом? До 37-х роковин Чорнобильської катастрофи пропонуємо здобувачам освіти:

- ознайомитись з інформаційним бюлетнем «Чорнобиль не має минулого часу. Хронологія подій»

- переглянути віртуальну виставку книжок фонду бібліотеки ЧЦПТО

- взяти участь у веб-квесті «Радіоактивний розпад хімічних елементів». Завдання квесту - формування зваженого ставлення до проблеми радіоактивного забруднення навколишнього середовища, розуміння необхідності комплексного підходу до її вирішення.

- відвідати першу віртуальну медіа-арт виставку ARTEFACT: CHOrnobyl. Експонати цієї надсучасної виставки створені з використанням VR- та AR-технологій, лазерних та відеоінсталяцій, нейроінтерфейсу та параметричної архітектури.

- відвідати Національний музей «Чорнобиль». Під час віртуального туру ви «розсекретите» документи й карти з грифом «Таємно». На вас чекають сотні фотографій, спеціальних приладів та історичних реліквій з Чорнобильської зони відчуження та унікальні експонати.

- ознайомитись з першим мобільним додатком Чорнобиля — Chornobyl App. Це повноцінний інформаційний ресурс з історії Чорнобиля з практичною інформацією для туристів, через який з будь-якої точки світу можна здійснити віртуальну подорож у чорнобильську зону відчуження.

 

Переглядів: 70 | Додав: chcpto | Рейтинг: 0.0/0

Ви можете поділитись новиною з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Карта НПЦ України
МОН України
Електронна ліцензі
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
Профорієнтаційний термінал
Block title
Block content
Block title
Block content
Мова сайту

Чернігівський центр ПТО © 2010-2024 Система Orphus