Ви увійшли як Гость | Група "Гості" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів

Навчально-практичний центр ресторанного сервісу

 

Положення про навчально-практичний центр ресторанного сервісу

 

План роботи НПЦ РС на 2022-2023 навучальний рік

 

Буклет  про напрямки діяльності НПЦ РС

 

Організація роботи

 

Напрями діяльності

 

Практичне впровадження

 

Творча майстерня

 

Популяризація роботи

 

Короткострокове навчання

 

Запрошення до співпраці

 

Високий професіоналізм - обернена в професію творчість.

Л.Гинзбург

 

 Навчально-практичний центр ресторанного сервісу знаходиться на базі  КЗ «Чернігівський центр професійно-технічної освіти» забезпечує впровадження в навчальний процес професійно-технічних навчальних закладів області сучасних технологій ресторанних послуг, здійснює підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації учнів (слухачів), робітників сфери ресторанного сервісу та інженерно-педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів, фізичних осіб за новітніми технологіями із застосуванням сучасних матеріалів, обладнання та інструментів.

Ліцензія на підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації з професій АВ № 328281 від 11.06.2007р.

Навчально-практичний центр ресторанного сервісу (НПЦ РС) – це осередок організаційної, навчально-методичної, виховної, творчої пропаганди знань серед учнів професій«Кухар. Кондитер» і «Офіціант. Бармен».

З метою підготовки фізичних осіб, незайнятого населення, стажування педагогічних працівників, професійної підготовки учнів центру та інших навчальних закладів по запровадженню в регіоні інноваційних виробничих технологій на базі НПЦ РС діють навчальні курси:

  •                 Професія – Кондитер по програмі «Творчість у професії кондитера»

  •                 Професія – Офіціант по програмі «Ресторан – front-office. Мобільний офіціант»

  •                  Професія – Бармен по програмі «Основи баристики»

  •                  Професія – Кухар по програмі «Страви з риби та морепродуктів. Сучасна технологія приготування»

            

  •                  Професія – Кухар по програмі «Основи карвінгу»

  •                  Професія – Офіціант по програмі «Сучасні тенденції дизайну та сервірування»

Тривалість курсу

Термін навчання - 5 днів.

Обсяг - 30 навчальних годин.

Форма навчання

-       індивідуальна форма навчання;

-        групова форма навчання - 10 чоловік

 

Навчальні курси – це курси, які входять до складу професійно-технічного навчання. Їх основні  функції: поглиблення і розширення змісту спецпредметів або забезпечення початкової професійної спеціалізації навчання.

Які обрати курси – це індивідуальний вибір кожного учня. Цим самим забезпечується гнучка система навчання, яка дає змогу обрати програму навчання за інтересом. Зміст навчальних курсів поглиблений, передбачає орієнтацію на майбутню професію (наприклад, курси «Основи карвінгу» у професії «Кухар»).

Робота навчальних курсів відбувається згідно комплексно-методичного забезпечення, яке представлено: навчально-програмовою документацією, журналом обліку роботи навчальних курсів, графіком занять курсів, інструкцією з безпечних прийомів праці за професією, дидактичним матеріалом за програмою курсів, тощо

 

Після завершення навчання згідно  наказу «Про організацію роботи навчально-практичного центру ресторанного сервісу Чернігівського центру ПТО» учням (слухачам) навчальних курсів відповідно до «Висновку про рівень отриманих компетенцій з навчального курсу» відбувається отримання сертифікату про проходження навчання, який дає можливість успішно вирішити проблему працевлаштування.

Безліч молодих людей і дівчат отримали в центрі якісну підготовку за спеціальностями: кухар, кондитер, офіціант, бармен згідно Державних стандартів професійно-технічної освіти. У центрі працюють досвідчені викладачі та майстри виробничого навчання, які наполегливо, творчо навчають учнів своїй справі.

Навчальні курси, які пропонує НПЦ РС учням (слухачам) користуються попитом, оскільки якість знань та їх повнота, системність та глибина, сучасність та надійність дозволяють бути конкурентоспроможними в системі ринкових відносин.

 

 «...Систему освіти мають забезпечувати кадри, здатні навчатися впродовж життя,здатні до творчої праці, до професійного розвитку...»

(Національна доктрина розвитку освіти України у XXI столітті)




Ви можете поділитись цією інформацією з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Карта НПЦ України
МОН України
Електронна ліцензі
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
Профорієнтаційний термінал
Block title
Block content
Block title
Block content
Мова сайту

Чернігівський центр ПТО © 2010-2024 Система Orphus