Ви увійшли як Гость | Група "Гості" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів
Головна » 2016 » Грудень » 12 » Тиждень правових знань
09:07
Тиждень правових знань



     
     5 – 9 грудня 2016 року в центрі проходив тиждень правових знань «Право на інформацію».  Під час проведення якого були поставлені такі завдання: підтримувати бажання учнів отримувати правову освіту; виховання правової культури учнів як однієї із актуальних проблем сьогодення; поглиблення знання учнів про права та обов’язки людини та громадянина; стимулювання прагнення до самореалізації, самовиховання і самовдосконалення.
     Організаторами заходів були: Науменко С.Ф. – викладач «Основи правових знань»,  Губко Ю.М. – практичний психолог; Курданова Т.М. – бібліотекар та представники учнівського самоврядування.



     Тема тижня правових знань «Право на інформацію» вибрана невипадково, тому що конституційні права людини і громадянина в Україні на інформацію є необхідною складовою для реалізації кожним своїх прав, свобод та захисту своїх законних інтересів.



     У рамках тижня правових знань був випущений інформаційно-правовий бюлетень «Правові сходинки». Тема випуску: «Право на інформацію». Автором головної, першої статті Загальної декларації прав людини: «Всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах..." є український академік Корецький В.М.



     Практичним психологом Губко Ю.М. та викладачем Науменко С.Ф. був підготовлений та проведений виховний захід з використанням мультимедійних технологій «Попередження торгівлі людьми» в групах 1-го та 2-го курсів, де учні мали змогу дізнатись про найпростіші правила – як влаштовуватись на роботу за кордоном, про важливість перегляду умов контракту, необхідність залишати копії документів вдома, а також повідомляти родичів і близьких про місце свого перебування.





     Неабияку жвавість та інтерес в учнів викликала і робота по створенню колажів з теми «Попередження торгівлі людьми», де вони мали можливість висловити своє бачення з даної проблематики та захистити власні проекти.







     З метою підвищити рівень поінформованості  відбулися індивідуальні та групові консультації на тему «Що потрібно знати при виїзді за кордон». Напрямком консультацій було – роз’яснити права та обов’язки учнів щодо виїзду за кордон, які документи необхідно мати при собі, якою інформацією володіти.





     Згідно плану проведення тижня у бібліотеці центру була організована правова виставка друкованих видань та інформаційних матеріалів «Правова вітальня - інформація», яку підготувала Курданова Т.М., бібліотекар.



     В центрі в рамках тижня правових знань проходив психолого-правовий квест «Скарби правових знань». Більш детальні інформацію про проведений квест можна переглянути на сайті центру ПТО.








Переглядів: 672 | Додав: chcpto | Рейтинг: 0.0/0

Ви можете поділитись новиною з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Карта НПЦ України
МОН України
Електронна ліцензі
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
Профорієнтаційний термінал
Block title
Block content
Block title
Block content
Мова сайту

Чернігівський центр ПТО © 2010-2024 Система Orphus