Ви увійшли як Гость | Група "Гості" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів
Головна » 2017 » Грудень » 8 » Тиждень правових знань
16:00
Тиждень правових знань

4 – 8 грудня 2017 року в центрі проходив Тиждень правових знань «Я маю право!», завданнями якого є підтримувати бажання учнів отримувати правову освіту; виховання правової культури учнів як однієї із актуальних проблем сьогодення; поглиблення знання учнів про права та обов’язки людини та громадянина; сприяти розумінню учнями важливості правової освіченості та правової свідомості для нашої країни; стимулювання прагнення до самореалізації, самовиховання і самовдосконалення.

Організатори проведення Тижня правових знань Науменко С.Ф. – викладач предмету «Основи правових знань», керівник гуртка  «Правова вітальня», Губко Ю.М. – практичний психолог, Крутько Т.О. – соціальний педагог та представники центру учнівського самоврядування «Правовий калейдоскоп».

У рамках тижня правових знань оформлений та випущений інформаційно-правовий бюлетень «Правові сходинки», тема випуску «Я маю право». Стаття 1 Загальної декларацiї прав людини «Всi люди народжуються вiльними i рiвними у своїй гiдностi та правах. Вони надiленi розумом i совiстю i повиннi дiяти у вiдношеннi один до одного в дусi братерства»

Практичним психологом Губко Ю.М. підготовлена та проведена просвітницько-профілактична бесіда  присвячена Дню порозуміння з ВІЛ-інфікованими людьми на тему «Що ми знаємо про ВІЛ/СНІД?», де висвітлювались факти про ВІЛ/СНІД, шляхи передачі, методи захисту та толерантне ставлення до всіх людей без виключень.

Науменко С.Ф., Губко Ю.М. та Крутько Т.О. організований флешмоб «Я МАЮ ПРАВО», мета якого - забезпечити учнів інформацією про права та обов’язки, які гарантовані їм Конституцією і законами. Учні із задоволенням взяли участь.

Відбулася інформ-година в групах 1 та 2-го курсу спільно з головним спеціалістом віділлу Державної реєстрації актів цивільного стану Управління Державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Соловей Тетяною Анатоліївною на тему  «З часом в ногу. «Шлюб за добу». Тетяна Анатоліївна розповіла про електронні сервіси Мін’юсту та як ними користуватися, проінформувала учнів про проведення державної реєстрації актів цивільного стану, зробила акцент на проектах Міністерства юстиції «Шлюб за добу» та «Видача свідоцтв про народження безпосередньо в пологовому будинку».

З метою підвищення рівня поінформованості  відбулися індивідуальні та групові консультації на тему «Ваші права і обов’язки при спілкуванні з поліцією». Напрямок консультації стосувався прав та обов’язків учнів при спілкуванні з поліцією. На згадку запропоновані буклети.

Проведена година спілкування з представником правоохоронних органів старшим інспектор ювенальної превенції майором поліції Шарапатим Олегом Анатолійовичем на тему «Ваші права і обов’язки. Юридична відповідальність.». Мета, яку ставив Олег Анатолійович, це насамперед здійснення інформаційно-просвітницької та профілактичної діяльності, спрямованої на попередження вчинення правопорушень, прагнення поєднати в свідомості юних українців поняття відповідальності за власне майбутнє.

В центрі в рамках Тижня правових знань проходив психолого-правовий квест «Скарби правових знань», основна мета якого полягала в отриманні учнями практичних знань і навичок у застосуванні своїх прав.  Організатори - Науменко С.Ф., Губко Ю.М., Крутько Т.О. та учні групи 123-ПД.

На фінішному пункті призначенні з отриманих карток команди складали вислів "Усвідомлення права розвиває усвідомлення обов'язку". З завданням впоралися всі, але переможець один.

Зі жвавістю пройшла інтелектуальна гра-вікторина  «По лабіринтах прав», мета якої спрямована на те, щоб виробити в учнів навички швидкої орієнтації в морально-правових колізіях, які виникають у повсякденному житті; ознайомити учнів з виданнями правової тематики, у яких вони знайдуть відповіді на важливі для них юридичні питання.

Знай! Дій! Захищай!

Переглядів: 606 | Додав: chcpto | Рейтинг: 0.0/0

Ви можете поділитись новиною з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Карта НПЦ України
МОН України
Електронна ліцензі
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
Профорієнтаційний термінал
Block title
Block content
Block title
Block content
Мова сайту

Чернігівський центр ПТО © 2010-2024 Система Orphus