Ви увійшли як Гость | Група "Гості" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів
Головна » 2018 » Грудень » 17 » Тиждень правових знань
09:13
Тиждень правових знань

10 – 14 грудня 2018 року в центрі проходив тиждень правових знань «Я маю право!». Під час проведення якого були поставлені такі завдання: підтримувати бажання учнів отримувати правову освіту; виховання правової культури учнів як однієї із актуальних проблем сьогодення; поглиблення знання учнів про права та обов’язки людини та громадянина; сприяти розумінню учнями важливості правової освіченості та правової свідомості для нашої країни; стимулювання прагнення до самореалізації, самовиховання і самовдосконалення.

Організаторами заходів були: Науменко С.Ф. – викладач предмету «Основи правових знань», Губко Ю.М. – практичний психолог, Крутько Т.О. – соціальний педагог та представники центру учнівського самоврядування «Правовий калейдоскоп».

У рамках тижня правових знань був випущений інформаційно-правовий бюлетень «Правові сходинки». Тема випуску: «Знай свої права та обов’язки» та оформлено інформаційну сторінку «10 грудня – День прав людини».

Представниками Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва завідуючою відділом абонемента Кучушевою Оленою Віталіївною та бібліотекарем Довгою Мариною Анатоліївною було проведено конкурс ерудитів з правознавства на тему «На стороні людини - закон», який спрямований на формування в учнів правової культури та розвитку юридичного мислення. 

Зі жвавістю пройшла інтелектуальна гра-вікторина  «Питання від Феміди», мета якої була спрямована на те, щоб виробити в учнів навички швидкої орієнтації в морально-правових колізіях, які виникають у повсякденному житті; ознайомити учнів з виданнями правової тематики, у яких вони знайдуть відповіді на важливі для них юридичні питання.

В бібліотеці центру оформлено книжкову виставку з правової освіти на тему  «Шлях до правових знань» з метою інформувати учнів про нові документи – книги, періодичні видання, нормативні документи.

Для учнів центру відбулася зустріч з представниками органів Головного територіального управління юстиції в Чернігівській області, які завітали до нас в рамках проекту «Я маю право!» з метою забезпечення учнів інформацією про права та обов’язки. Зустріч проводили: виконуючий обов’язків начальник управління державної виконавчої служби Бондарев І.В.; завідувач сектору судової роботи та міжнардного співробітництва Зенченко Н.В.; заступник начальника відділу державної реєстрації актів цивільного стану Ющенко О.А.; головний спеціаліст нотаріату Труба Н.В.

Представниками центру учнівського самоврядування  був підготовлений та проведений інформаційно-правовий дайджест на тему «Ваші права та обов’язки», де були висвітлені та роз’яснені права і обов’язки та на згадку, були запропоновані буклети.

Науменко С.Ф., Губко Ю.М. та Крутько Т.О. був організований флешмоб «Я МАЮ ПРАВО!», мета якого - забезпечити учнів інформацією про права та обов’язки, які гарантовані їм Конституцією і законами. Учні із задоволенням прийняли в ньому участь.

Відео

В центрі в рамках тижня правових знань проходив психолого-правовий квест «Знай! Розумій! Дій!». Основною метою квесту є швидке і якісне виконання певних завдань з метою досягнення кінцевої цілі, але мета квесту «Скарби правових знань» полягала ще й в отриманні учнями практичних знань і навичок у застосуванні своїх прав. Організаторами заходів були: Науменко С.Ф., Губко Ю.М. та Крутько Т.О.

Знай! Дій! Захищай!

Переглядів: 483 | Додав: chcpto | Рейтинг: 0.0/0

Ви можете поділитись новиною з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Карта НПЦ України
МОН України
Електронна ліцензі
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
Профорієнтаційний термінал
Block title
Block content
Block title
Block content
Мова сайту

Чернігівський центр ПТО © 2010-2024 Система Orphus