Ви увійшли як Гость | Група "Гості" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів
Головна » 2019 » Квітень » 19 » Інформаційно-просвітницькі заходи щодо протидії торгівлі людьми
09:59
Інформаційно-просвітницькі заходи щодо протидії торгівлі людьми

Сьогодні торгівля людьми є одним з найсерйозніших злочинів проти людства. Будь-яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Люди в усьому світі в залежності від обставин потрапляють в умови, схожі на рабство. І, на жаль, у такі ситуації потрапляють й українські громадяни. Для злочинців – це величезні гроші, а для людини – страждання, зруйновані сім`ї, втрачене здоров`я і навіть життя.

Варто наголосити, що проблема торгівлі людьми не зникає, а в останні роки лише загострюється. Торгівля людьми відповідно до Кримінального кодексу України визнається злочином.

Проведення інформаційно-просвітницьких заходів з метою попередження торгівлі людьми та потрапляння людей в тенета сучасного рабства для здобувачів освіти є дуже актуальним та необхідним.

В Чернігівському центрі ПТО з даної проблематики в рамках проекту «Підвищення обізнаності вразливого населення щодо безпечної міграції та працевлаштування» постійно проводяться заходи щодо протидії торгівлі людьми.

Так, практичним психологом Губко Ю.М. та соціальним педагогом Крутько Т.О. центру проводиться інформаційно-просвітницький захід «Торгівля людьми як соціальна проблема сучасності». Перед початком спілкування учні заповнюють анкети щодо обізнаності з протидії торгівлі людьми (вхідна і вихідна анкета). Під час проведення заходу разом з учням спростовуються поширені міфи про торгівлю, учні дізнаються про документи та правила виїзду за кордон, про контакти, що можуть бути потрібні, коли перебуваєш за кордоном, а також опрацьовується алгоритм безпечного перебування в іншій країні. Під час заходу обговорюється ряд питань, які виникають щодо легальної роботи і навчання за кордоном. Учням надаються адреси консультативних центрів і телефони гарячої лінії з протидії торгівлі, а також розпосвюджується роздатковий матеріал.

Важливою частиною таких заходів є перегляд фільму «Правила життя» (з коментарями співачки Джамали) з подальшим його обговоренням. Завдяки відтворенню реальних подій та справжнім свідченням жертв цей фільм показує учням страшні подробиці торгівлі людьми. Він також навчає молодь, як можна залишитися у безпеці, обираючи роботу за кордоном.

Неабияку жвавість та інтерес в учнів викликає і робота по створенню колажів з теми «Попередження торгівлі людьми», де вони мають можливість висловити своє бачення з даної проблематики та захистити власні проекти.

З метою підвищити рівень поінформованості  відбуваються індивідуальні та групові консультації на тему «Що потрібно знати при виїзді за кордон».

І все ж потрібно пам’ятати, що не варто шукати примарного щастя там, де воно нас не чекає. Шукати треба його у власному домі. Кому, як не нам, піднімати українську економіку, будувати незалежну державу.

Ми повинні добре знати і пам’ятати: рабство в третьому тисячолітті існує, і сучасний прояв його – це торгівля людьми!

Переглядів: 535 | Додав: chcpto | Рейтинг: 0.0/0

Ви можете поділитись новиною з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Карта НПЦ України
МОН України
Електронна ліцензі
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
Профорієнтаційний термінал
Block title
Block content
Block title
Block content
Мова сайту

Чернігівський центр ПТО © 2010-2024 Система Orphus