Ви увійшли як Гость | Група "Гості" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів
Головна » 2019 » Грудень » 16 » Тиждень правових знань
10:44
Тиждень правових знань

З 9 по13 грудня 2019 року в центрі проходив Тиждень правових знань «Я маю право!». Під час проведення якого були поставлені такі завдання: підтримувати бажання учнів отримувати правову освіту; виховання правової культури учнів як однієї із актуальних проблем сьогодення; поглиблення знання учнів про права та обов’язки людини та громадянина; сприяти розумінню учнями важливості правової освіченості та правової свідомості для нашої країни; стимулювання прагнення до самореалізації, самовиховання і самовдосконалення.

Організаторами заходів були: Науменко С.Ф. – керівник гуртка «Правова вітальня», Губко Ю.М. – практичний психолог, Крутько Т.О. – соціальний педагог та представники центру учнівського самоврядування «Правовий калейдоскоп».

У рамках тижня правових знань представниками центру учнівського самоврядування був підготовлений інформаційно-правовий бюлетень «Правові сходинки». Тема випуску: «Права знай – обов’язки виконуй» та оформлено інформаційну сторінку «10 грудня – День прав людини».

В бібліотеці центру протягом тижня діяла книжкова виставка з правової освіти на тему «Право – математика свободи» з метою інформувати учнів про нові документи – книги, періодичні видання, нормативні документи.

Для учнів центру відбулася зустріч з директором Чернігівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Бобруйко Володимиром Анатолійовичем під час якої була висвітлена тема «Права. Обов’язки. Відповідальність.».

Представниками Чернігівської обласної бібліотеки для юнацтва завідуючою відділом абонемента Кучушевою Оленою Віталіївною та бібліотекарем Довгою Мариною Анатоліївною було проведено правовий діалог «Не знання закону не звільняє від відповідальності», який спрямований на формування в учнів правової культури та розвитку юридичного мислення. 

Керівником гуртка «Правова вітальня» Нуменко С.Ф., практичним психологом Губко Ю.М. та соціальним педагогом Крутько Т.О. був проведений інформаційно-правовий дайджест з елементами тренінгу «Стоп булінг», під час якого учні переглянули цікаві відеосюжети, які спрямовані на формування доброзичливого та толерантного ставлення до інших людей, активно виконували вправи («Паперовий чоловічок», «Долонька») та висловлювали свої думки.

Зі жвавістю пройшла інтелектуальна гра-вікторина  «Правовий батл», мета якої була спрямована на те, щоб виробити в учнів навички швидкої орієнтації в морально-правових колізіях, які виникають у повсякденному житті.

Для учнів центру був організований флешмоб «Знай свої права», мета якого - забезпечити учнів інформацією про права та обов’язки, які гарантовані їм Конституцією і законами. Учні із задоволенням прийняли в ньому участь.

В центрі в рамках тижня правових знань проходив психолого-правовий квест «У пошуках знань», основною метою якого було в ігровій формі набути учнями практичних знань і навичок у застосуванні своїх прав.

Переглядів: 563 | Додав: chcpto | Рейтинг: 0.0/0

Ви можете поділитись новиною з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Карта НПЦ України
МОН України
Електронна ліцензі
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
Профорієнтаційний термінал
Block title
Block content
Block title
Block content
Мова сайту

Чернігівський центр ПТО © 2010-2024 Система Orphus