Ви увійшли як Гость | Група "Гості" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів
Головна » 2020 » Квітень » 8 » Карантин-2020: як не впасти в депресію та зберігати спокій
10:59
Карантин-2020: як не впасти в депресію та зберігати спокій

Якщо людина весь час знаходиться в стресовій ситуації та перебуває на межі депресії, то це може негативно вплинути на імунітет. А в період пандемії коронавірусу імунна система є для нас дуже особливо важливою.

Тому так важливо зберігати спокій. Але як це можна зробити, коли ви замкнені у чотирьох стінах і скрізь панує атмосфера паніки? Виявляється, все дуже просто. Варто лише дотримуватись найпростіших рекомендацій.

Поради, як не впасти в депресію

Менше читайте новин

Так-так! Менше читайте новин! Це порада, яку дають і у ВООЗ, і у МОЗ України. Медіагігієна зараз теж є дуже важливою.

Хоча соцмережі та Google почали блокувати фейкову інформацію, але вона все одно до нас потрапляє. Тому найкращою порадою тут буде обрати для себе два надійні джерела новин, звідки ви зможете дізнаватись найактуальніше. Обирайте їх дуже ретельно.

Також оберіть для цього певний час. Наприклад, виділіть 30 хвилин або годину зранку або ввечері для того, щоб почитати новини, а решту дня займайтесь іншими справами.

Приділіть  час сім’ї

Звичайно, карантин – це найкращий час для того, щоб більше уваги приділити сім’ї. Але це не означає, що ви маєте сидіти та просто дивитись один на одного.

Грайте в ігри: рухливі, інтелектуальні, настільні. Їх вибір зараз безмежний. Читайте разом книги або ж дивіться фільми, серіали, на які раніше не вистачало часу.

Поспілкуйтесь на душевні теми, поставте один одному запитання, які давно вас турбували.

Проявіть свою фантазію. Це допоможе краще зблизитися зі своєю сім’єю. Для депресії часу точно не залишиться.

Хобі

Карантин – це також чудовий час, щоб нарешті подумати ще й про себе. Зараз ви можете зайнятись тими речами, які так давно відкладались.

Розвивайте свої навички. Займіться фітнесом, самоосвітою (наприклад, почніть вивчати англійську мову або пройдіть курси-онлайн), навчіться вишивати бісером чи в’язати.

Почніть випікати або перейдіть на правильне харчування. А просто займіться самоаналізом та подумайте, які речі найбільше вас заспокоюють та пориньте у них із головою.

Якщо людина завжди перебуває в хорошому настрої та робить речі, які їй подобаються, то депресія тут безсила та в будь-якому випадку програє.

Спілкуйтеся з друзями

Якщо ви вдосталь наспілкувалися із сім’єю і вже почали сумувати за своїми друзями, то відновіть з ними зв’язок. Як це можна зробити під час карантину?

Зроби відеоконференцію чи зателефонуй по відеозв’язку. Месенджер, Viber, Instagram, WhatsApp, Skype, Zoom дозволяють вам це зробити без жодних проблем.

Переглядів: 432 | Додав: chcpto | Рейтинг: 0.0/0

Ви можете поділитись новиною з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Карта НПЦ України
МОН України
Електронна ліцензі
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
Профорієнтаційний термінал
Block title
Block content
Block title
Block content
Мова сайту

Чернігівський центр ПТО © 2010-2024 Система Orphus