Ви увійшли як Гость | Група "Гості" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів
Головна » 2020 » Травень » 18 » День в історії – 18 травня День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу
14:07
День в історії – 18 травня День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу

18 травня День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу - у цей день вшановують пам'ять жертв цього злочину, а також відзначають його як День боротьби за права кримськотатарського народу, цей день пам’ять про злочинні акції, здійснені у 1944 році, які призвели до масових людських жертв та завдали непоправної шкоди кримськотатарському народу, розвитку його культури, трагічним чином вплинули на його історичний шлях.

З цієї нагоди в Чернігівському центрі ПТО пропонуємо учням ознайомитись з інформаційним онлайн бюлетенем присвяченим Дню пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу.

Пропонуємо переглянути художній фільм про депортацію кримських татар «Хайтарма». Картина режисера Ахтема Сеітаблаєва заснована на реальних подіях 1944 року та розповідає про масову депортацію кримськотатарського населення. Після звільнення Кримського півострова від нацистських загарбників льотчик і національний герой кримських татар Амет-Хан Султан отримує невелику відпустку. Амет-Хан відвідує своїх батьків в Алупці, однак радість від зустрічі затьмарює початок операції НКВС із примусової депортації кримських татар.

Фільм можна переглянути за посиланням «Хайтарма» або 18.05.2020 о 23:30 на «UA: Перший»

Пропонуємо переглянути 4 серія «Книга-мандрівка. Україна» - історія того, як минуле повертається, оживляючи страхи, забуті переживання та… надії на повернення. Вона присвячена депортації кримських татар, що сталася 1944 року, коли за три дні з Кримського півострова радянська влада вивезла майже 200 тисяч кримських татар. Озвучений фільм голосом співачки, переможниці міжнародного конкурсу Євробачення – 2016, яка добре знає історію, що торкнулася й її родини – Джамала.


Переглядів: 383 | Додав: chcpto | Рейтинг: 0.0/0

Ви можете поділитись новиною з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Карта НПЦ України
МОН України
Електронна ліцензі
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
Профорієнтаційний термінал
Block title
Block content
Block title
Block content
Мова сайту

Чернігівський центр ПТО © 2010-2024 Система Orphus