Ви увійшли як Гость | Група "Гості" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів
Головна » 2020 » Травень » 20 » Вчіться бути щасливими! #моєдозвілля #усвідомленедозвілля
10:25
Вчіться бути щасливими! #моєдозвілля #усвідомленедозвілля

Кажуть: «Хочеш бути щасливим – будь щасливим». Дійсно, на одну і ту ж подію оптимісти і песимісти дивляться по-різному. Негативні емоції, як і погані звички, іноді стають такою невід'ємною частиною життя, що людина просто не знає, як жити інакше, не помічає навколишньої краси та весь вільний час проводить в пошуку негативу. Тож давайте подивимося, що треба виправити, щоб своє дозвілля проводити усвідомлено, з користю для свого фізичного та психічного здоровя та навчимося бути щасливим.

1. Знаходити позитив, незважаючи ні на що. В кожного з нас щоденно  трапляються безліч різноманітних ситуацій, які не завжди приємні, але відношення до них залежить від нашої життєвої позиції. Оптимізм – це велика життєва сила, яка рухає життя, як вічний двигун. Щасливі люди у будь-якій життєвій ситуації побачать позитив. Оптимісти не говорять "За що мені це?", вони запитують "Для чого це, що мені показує ця ситуація?". Замість - "Що ж я можу вдіяти?", вони задаються питанням: "Що я можу зробити, щоб виправити ситуацію?". Саме це допомагає оптимістам знайти вихід з будь-якого скрутного становища і не прогавити своє щастя.

2. Не ображатися. Щаслива людина розуміє, що ніхто і нічого їй не винен, і тому може захищатися від будь-яких поворотів долі. Щаслива людина просто проігнорує направлені на неї хитрощі, заздрощі та будь-який інший негатив, вона просто озирнеться навколо, побачить навколишню красу, посміхнеться оточуючим та піде далі.

3. Не чекати дива, створювати його. Щасливі люди вміють покластися на власні сили і жити сьогодні, не відкладаючи щастя на завтра. Найяскравіші миті у житті трапляються тоді, коли людина не стоїть на місці і не чекає дива. Створюйте своє щастя щодня!

4. Постійно вчитися. Люди, які вміють бути щасливими, вчаться все життя. Вони у постійному пошуку нових вражень, слухають нову музику, дивляться нові фільми, вивчають мови, подорожують, шукають нових друзів та кожен раз заново відкривають себе. Насправді реалізація людини, бажання працювати, творити та гармоніювати з оточуючими – усе це залежить від отримання нових вражень та знань. І тільки щирий інтерес до життя здатний народжувати нові творчі ідеї.

5. Не звертати уваги на те, що про вас подумають. Щаслива людина не переживає про те, що про неї подумають інші люди. Тому що вона не дозволяє впливати думкам інших на власне світосприйняття. Догодити всім – неможливо. Адже вам не всі люди подобаються, тому і ви не зобов'язані подобатися абсолютно всім.

6. Вмійте дружити. Несподівана удача може стати серйозним випробуванням для дружби, адже існують заздрощі. Виявити співчуття може кожен, інколи й малознайома людина, але щиро радіти за друзів, коли несподівано пощастило, можуть не всі. Заряджайте своїх друзів позитивом, радійте за їхні успіхи та вибирайте самі тих, хто також вміє бути з вами в будь-які моменти життя.

Учням центру ПТО було запропоновано долучитися до флешмобу #моєдозвілля #усвідомленедозвілля . Тож давайте подивимося, як наші учні створюють своє щастя!

Будьте щасливі!


Переглядів: 493 | Додав: chcpto | Рейтинг: 0.0/0

Ви можете поділитись новиною з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Карта НПЦ України
МОН України
Електронна ліцензі
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
Профорієнтаційний термінал
Block title
Block content
Block title
Block content
Мова сайту

Чернігівський центр ПТО © 2010-2024 Система Orphus