Ви увійшли як Гость | Група "Гості" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів
Головна » 2021 » Листопад » 18 » 18 листопада - Міжнародний день відмови від куріння
10:14
18 листопада - Міжнародний день відмови від куріння

Міжнародний день відмови від куріння (No Smoking Day) – відзначають щорічно у третій четвер листопада в більшості країн світу. В 2021 році він припав на 18 листопада. Це свято встановлено Американським онкологічним товариством в 1977 році після того, як було визнано згубний вплив куріння на організм людини та здатність регулярного куріння провокувати розвиток раку.

Метою відзначення Міжнародного дня відмови від куріння є сприяння зниження поширеності тютюнової залежності, залучення до боротьби проти куріння всіх верств населення, профілактика тютюнопаління та інформування суспільства про згубний вплив тютюну на здоров’я.

Кожна людина має свободу вибору. Кожен сам вирішує, курити чи не курити. Кожен оцінює ступінь ризику по-своєму, але відповідальність за наше здоров’я лежить на нас самих, і залежить від тих рішень, які ми приймаємо стосовно свого життя.

ВООЗ та ряд міжнародних громадських та медичних організацій, пропонують урядам країн, що приєднуються до цієї боротьби захищати політику своєї суспільної охорони здоров’я від будь-яких інтересів тютюнової промисловості, прийняття податкових і цінових заходів по скороченню попиту на тютюнові вироби, законодавчий захист своїх співгромадян від впливу тютюнового диму.

Щоб допомогти тим, хто хоче позбутися згубної звички, в Україні було запущено перший національний сервіс: www.stopsmoking.org.ua

З нагоди святкування Міжнародного дня відмови від куріння пропонуємо Вам:

• переглянути відео ролик «Що буде, якщо ви припините курити», з метою профілактики тютюнопаління серед учнівської молоді та інформування здобувачів освіти про шкідливість та згубний  вплив тютюну на здоров’я.



Навколо теми куріння часто точаться дискусії на тему того, що ж є міфом, а що правдою, пропонуємо розглянути найбільш популярні міфів про куріння та розібратися, що в них правда, а що вигадка.

Бережіть себе та своїх близьких! Будьте здорові!


Переглядів: 172 | Додав: chcpto | Рейтинг: 0.0/0

Ви можете поділитись новиною з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Карта НПЦ України
МОН України
Електронна ліцензі
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
Профорієнтаційний термінал
Block title
Block content
Block title
Block content
Мова сайту

Чернігівський центр ПТО © 2010-2024 Система Orphus