Ви увійшли як Гость | Група "Гості" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів
Головна » 2023 » Грудень » 15 » Освітній квест з кібербезпеки та медіаграмотності
19:22
Освітній квест з кібербезпеки та медіаграмотності


В епоху інформаційних технологій неможливо почуватися захищеним у кіберпросторі, бо повністю захистись від кібератак неможливо, ні в Україні, ані в будь-якій іншій частині світу. Проте, виконання хоча б мінімальних правил, значно підвищить шанси вашої «незламності».

З метою надати учням базові знання щодо кібербезпеки та медіаграмотності та розвитку медіаосвітньої компетентності в центрі ПТО був проведений захід з учнями групи І курсу 23-16 ТПР «Освітній квест з кібербезпеки та медіаграмотності»

Учасники квесту мали змогу зміцнити свої знання й підвищити загальний та професійний рівень обізнаності у питаннях кібербезпеки, кібергігієни, цифрової та медіаграмотності, а також ознайомитись з техніками та інструментами захисту власних аккаунтів та пристроїв.

Учні розбирались з такими поняттями як фішинг, злом, шкідливе ПЗ, вірус, адже це елементарні й, водночас, одні з основних «трюків» хакерів, про які зазначали доповідачі.

Перебіг квесту: кожний учень отримав конверт «Лист з майбутнього», прочитавши який, вони розділилися на групи за допомогою фірмового командного знаку зображеного в листі та почали шукати послання. Всього в ході квесту учні мали знайти 6 зашифрованих завдань, із кожним посланням шматочок пазлу, склавши який отримали зображення QR-посилання на короткий квіз з медіаграмотності. Переможцем стала та команда, яка першою пройшла тест.


Переглядів: 66 | Додав: chcpto | Рейтинг: 0.0/0

Ви можете поділитись новиною з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Карта НПЦ України
МОН України
Електронна ліцензі
Форма входу
Логін:
Пароль:
Наше опитування
Оцініть наш сайт
1. Відмінно
2. Добре
3. Непогано
4. Жахливо
5. Погано
Всього відповідей: 32
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Корисні посилання
Профорієнтаційний термінал
Block title
Block content
Block title
Block content
Мова сайту

Чернігівський центр ПТО © 2010-2024 Система Orphus