| Проекти ЧЦПТО | 
1) Проект: Участь у Всеукраїнському інноваційному проекті: «Відкрите інформаційне навчальне середовище системи ПТО»
Тема: Основи дидактичного проектування електронних програмно-педагогічних засобів.
Мета:
- створення електронних підручників за новою дидактичною технологією;
- подальше розміщення на платформі, де буде сконцентроване відкрите навчальне середовище для підготовки робітничих кадрів;
- розробка електронних підручників з професії «Кухар».
Укладачі поурочно-тематичного формату:
- Пищик О.В. – старший майстер;
- Крутько С.М. – викладач;
- Бура Ю.Г. – майстер в\н.
Укладач інтерактивного електронного html – формату:
- Патук О.В. – інженер-фахівець з програмного забезпечення.
Початок роботи над проектом: травень 2011 року.
Час реалізації проекту: тривалий.
Етапи роботи над проектом: організаційний, діяльнісний.
2) Проект:Підготовка за сучасними технологіями
Тема: Навчально-практичний центр як осередок впровадження новітніх педагогічних та виробничих технологій при підготовці робітників сфери ресторанного сервісу в регіоні.
Мета:
- забезпечення якісної підготовки висококваліфікованого робітника за професіями «Кухар. кондитер», «Офіціант. Бармен» на спеціальних навчальних курсах;
- якісне формування професійних компетенцій учнів на основі між професійної взаємодії в навчально-виробничому процесі центру.
Початок роботи на проектом: квітень 2009 року.
Час реалізації проекту: тривалий.
Етапи роботи над проектом: організаційний, діяльнісний.
База реалізації проекту: Навчально-практичний центр ресторанного сервісу (НПЦ РС).
3) Навчально-методичний проект: Сучасне забезпечення навчального процесу – запорука його ефективності
Тема: Інформаційно-комунікаційні технології в навчальному процесі центру: стан і перспективи.
Мета:
- запровадження ІКТ в навчальний процес центру;
- систематизація та комплектація поурочного дидактичного забезпечення предметів і професій на електронних носіях;
- створення матриці методичного забезпечення професій на електронних носіях.
Початок роботи над проектом: червень 2009 року.
Термін реалізації проекту: червень 2009 року – червень 2014 року.
Етапи роботи над проектом: діяльнісний.
4) Проект:Міжнародне співробітництво
З
 2003 року налагоджена і продовжується співпраця між ДПТНЗ 
„Чернігівський центр професійно-технічної освіти ” та 
Загальноєвропейським центром готельно-ресторанного бізнесу м. Дюнкерк у 
рамках проекту „Україна - Франція”. Стажування у Франції пройшли 25 
осіб. 
Новими
 перспективними напрямками спільної роботи є обмін щодо впровадження 
сучасних виробничих технологій та організація стажування учнів, майстрів
 та викладачів. 
Крім того, в рамках проекту співробітництва 
управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації, наш 
навчальний заклад співпрацює у сфері ресторанного бізнесу з професійною 
школою готельно-ресторанного бізнесу м. Ліндау (Німеччина). За 
домовленістю з керівництвом професійної школи делегація викладачів і 
майстрів виробничого навчання пройшли стажування в Німеччині та одержали
 відповідні сертифікати.
В листопаді 2007 року укладено угоду про співробітництво в галузі освіти з навчальним закладом м. Стамбула (Туреччина), розроблено спільний проект з Асоціацією «Пиринеї Команж» (Франція) про надання гуманітарної допомоги учням центру з малозабезпечених сімей.
Результатом
 плідної співпраці з іноземними партнерами стало застосування новітніх 
виробничих і навчальних технологій у навчально-виробничому процесі 
центру. 
З
 2004 року в Чернігівському центрі професійно-технічної освіти 
впроваджено інноваційну форму проведення кваліфікаційних пробних робіт 
за німецькою технологією, яка розрахована не на традиційне складання 
завдань для учнів, а на створення ситуацій роботи в умовах сучасного 
виробництва, на самостійний пошук учнями правильного рішення при 
виконанні завдань.
Позитивним
 результатом є співпраця центру з Чернігівським відділенням Дитячого 
фонду України в рамках співпраці „Україна - Італія”. Завдяки наданим 
інвестиціям оснащені сучасним технологічним обладнанням та посудом 
навчальні майстерні для підготовки кухарів, кондитерів, організовано 
стажування майстрів виробничого навчання та учнів на підприємствах м. 
Кассаго Бріанцо (Італія).







