27 січня в Навчально-практичному центрі ресторанного сервісу відбулося засідання на тему: «Айсінг - солодке мереживо».
Майстри виробничого навчання Юденко І.Т. та Дяченко Т.О. зробили презентаційні столи: «Оздоблення пряників» та «Елементи оздоблення для кондитерських виробів». Айсінг - це спеціальний білковий крем, з якого робляться ажурні об'ємні декоративні деталі, для оздоблення тортів та інших кондитерських виробів. Однією з функцій навчально-практичних центрів є сприяння підвищенню кваліфікації та вдосконалення професійних навичок педпрацівників із використанням технологічних і виробничих інновацій. Засідання відбувалося в два етапи: Перший етап – це звіт про проходження курсів підвищення кваліфікації майстра виробничого навчання з професії «Кондитер» Юденко Ірини Тарасівни на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу. Наша колега Ірина Тарасівна презентувала програму курсів та свою участь в майстер-класах. Другий етап засідання – це проведення Юденко І.Т. майстер-класу «Оздоблення пряників за технологією айсінг». В майстер-класі прийняли участь та надали інформаційно-методичний супровід майстри виробничого навчання Дяченко Тетяна Олександрівна та Деркач Андрій Костянтинович. Зміст майстер-класу передбачав знання з рецептури айсінгу, як королівської глазурі; відомості про інструменти та матеріали для професійного айсінгу; навички по роботі з айсінгом. Айсінг починається з кондитера! А точніше, з його фантазії та душі. Долучилися до кондитерського мистецтва щодо оздоблення пряників весь педагогічний колектив нашого навчального закладу. Майстерно малювали та розписували пряники наші колеги, а допомагали їм створити індивідуальні шедеври наші освідченні майстри виробничого навчання. При малюванні айсінгом використовували корнетики з різнобарвним айсінгом, гармонійно поєднували смак, кольор, стиль. Кожен кондитерський виріб – це своєрідний витвір мистецтва, нехай і короткочасний. Почавши зі сніжинки або квіточки, вже дуже скоро гості вражали різноманітними шедеврами. Професійність + творчий пошук сформували вміння та навички правильного використання сучасної кондитерської технології айсінг.
|