6 лютого відзначають професійне свято бармена. Барменом може бути кожен, а професіоналом – тільки обрані. Людина, яка присвятила цій професії своє життя, дарує людям радість. В багатьох підприємствах ресторанного господарства нашого міста проходять виробничу практику учні Чернігівського центру професійно-технічної освіти, які оволодівають професією бармена. Всім премудростям професії навчають кваліфіковані викладачі та майстри виробничого навчання центру ПТО. В обов’язки бармена входить не тільки приготування і подача напоїв, а і знання про походження напоїв, поєднання їх з закусками, вміння вести невимушену бесіду. Справжнім професіоналом можливо стати тільки постійно працюючи над собою, набуваючи нові знання і удосконалюючи навички з професії. Наші випускники працюють в барах, ресторанах міста Чернігова та Києва. Вони досягли високих професійних успіхів, і пишаються своєю професією. Бармена можна порівняти з магом, що готує цікаві та смачні напої, вміє влаштувати справжнє шоу і за лічені хвилини підніме настрій гостю.
|