Кухар повинен володіти як практичними навичками по своїй професії, так і теоретичними знаннями. Розуміння теорії приготування їжі, вимогам до правил подачі блюд, їх оформленню та обслуговуванні гарантує високий професійний рівень в практичній роботі. Учні першого курсу груп 15-117ККД, 15-188ККД та 15-119ККД, під час проведення лабораторно-практичних робіт з предмету: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», відпрацювали навички по приготуванню страв з м’яса. Учні відпрацювали навички по приготуванню м’ясних гарячих страв: варених, смажених, тушкованих і запечених. Навчилися подавати м’ясні страви з різноманітними соусами (з хріну, гірчиці, грибів, цибулі, часнику, м'яти, щавлю, чорносливу), які поліпшують смак і зовнішній вигляд. Приготування їжі має важливе значення в житті суспільства. Харчування – одна із основних життєво необхідних умов існування людини. Здоров'я людини, її працездатність і настрій, нормальний розвиток значною мірою залежать від харчування. Кількість, якість, асортимент споживаних харчових продуктів, своєчасність і регулярність приймання їжі мають важливе значення для життєдіяльності організму. "Хороший кухар вартий лікаря”, - говорить народне прислів’я.
|