09 вересня 2016 року відбувся on-line майстер-клас з професії «Кухар» на тему: «Траншування птиці».
Траншування - це порціонування страв із риби, м'яса, домашньої птиці, дичини, приготовлених цілими, у присутності відвідувачів. Провела майстер-клас майстер виробничого навчання Щепун Ніна Миколаївна. Зі вступним словом до педагогічних працівників навчальних закладів Чернігівської області, які взяли участь у роботі майстер-класу звернулась методист Максименко Ірина Олексіївна. Ніна Миколаївна охоче поділилась з колегами знаннями та уміннями щодо траншування птиці. Розповідь про свої надбання вона супроводжувала демонстрацією професійних прийомів з практичним показом. Велику увагу майстер в/н приділила подачі страви, тому що естетично правильно оформлені страви притягують увагу відвідувача, приносять насолоду, збуджують апетит і поліпшують засвоєння їжі. Кухар - це фахівець з приготування їжі. Хорошого кухаря іноді називають чарівником, адже він може зі звичайних продуктів приготувати справжній шедевр, який принесе радість і насолоду людям. Страви майстерних кухарів нерідко називають творами мистецтва.
|