20 жовтня 2016року відбулося відкрите засідання гуртка «Кулінарні сходинки». Тема заходу, присвяченого міжнародному дню кухаря: «Приготування хачапурі». Підготувала і провела міроприємство, разом з членами гуртка, викладач Крутько Світлана Миколаївна.
1 етап – вступний «Кухар-завжди чарівник»
Кухар - це фахівець з приготування їжі. Хорошого кухаря іноді називають чарівником, адже він може зі звичайних продуктів приготувати справжній шедевр, який принесе радість і насолоду людям. Страви майстерних кухарів нерідко називають творами мистецтва.
2 етап – мотиваційний «Хочу. Можу.Зроблю»
Гордість грузинської кухні – це хачапурі. Хачапу́рі — традиційна грузинська хлібна страва з сиром. Назва хачапурі походить від грузинських слів «хліб» (пурі) і «сир» (хачо).
3 етап – основний «Майстер-клас «Приготування хачапурі». Навчаючи – учусь»
Викладач Крутько С.М. з ученицею третього курсу Бакуменко Оленою продемонстрували майстер-клас по приготуванню страви грузинської кухні - ХАЧАПУРІ.
4 етап – заключний. Кінець всій справі вінець.
Притча про царя. Одного разу цар вирішив вибрати зі своїх придворних першого помічника. Він покликав їх усіх до величезного замка. "Хто відкриє цей замок без ключа, той і буде першим помічником". Але ніхто з них навіть не доторкнувся до замка. Лише один підійшов і смикнув замок, який тут же відкрився, він не був закритий на ключ. Тоді цар сказав: "Ти будеш першим помічником, тому що покладаєшся не тільки на те, що бачиш і чуєш, але сподіваєшся на власні сили і не боїшся зробити спробу".