Згідно плану спільної роботи Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації та Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Чернігівській області на 2017 рік,
28 березня 2017 року на базі НПЦ Ресторанного сервісу відбувся on-line майстер-клас з професії «Кондитер» на тему: «Пахлава медова».
Пахлава (баклава) (від араб. Баклава-«горіхи») - популярний кондитерський виріб з листкового тіста з горіхами в сиропі, який широко поширений в кухнях народів колишньої імперії Османа.
Провела майстер-клас викладач професійно-теоретичної підготовки Кошель Ганна Феодосіївна.
У роботі майстер-класу брали участь педагогічні працівники навчальних закладів Чернігівської області.
Під час майстер-класу Ганна Феодосіївна охоче поділилась з колегами знаннями та уміннями щодо приготування «чарівного десерту». Розповідь про свої надбання вона супроводжувала демонстрацією робочих прийомів з приготування та подачі пахлави.
На майстер-класі була присутня методист НМЦ ПТО Медвєдєва Олена Іванівна, яка високо оцінила оригінальність оформлення та смакові якості кондитерського виробу.
Для когось професія «Кондитер» – важкий щоденний обов’язок, а для Ганни Феодосіївни- джерело натхнення та творчості.
Іскра, що запалює творчість, закладена в самому зерні духу…