26
вересня в нашому навчальному закладі відбувся відкритий захід професійного
спрямування «Територія професійної компетентності».
Майстер-клас – особлива
форма навчального заняття, яка заснована на практичних діях показу і
демонстрації творчого вирішення педагогічного завдання.
З
метою стимулювання активної пізнавальної діяльності учнів, розвитку
професійного мислення, виховання любові до обраної професії педагоги центру
разом з досвідченими учнями другого та третього курсів розкрили таємниці професійних
компетенцій першокурсникам.
На
заході були присутні гості заступники директорів з навчальної роботи та
методисти ПТНЗ області.
Наші
першокурсники, цікаві, сучасні,
допитливі, чудові, талановиті особистості, в яких є прагнення стати
професіональними кухарями, пекарями, продавцями та офіціантами, тобто оволодіти
певними компетенціями.
Майстер-клас «Жіночність завжди в моді» провели майстер виробничого навчання Бешта Вікторія
Віталіївна з ученицею Кагітіною Ольгою.
Майстер-клас та виставку-дегустацію «Карамелька»
провели викладач Науменко Світлана Федорівна та Проценко Ярослав.
Майстер-клас «Корисні цукерки»
представили викладач Крутько Світлана Миколаївна та учениця Мацвейко Ольга.
На майстер-клас
«Тірамісу» запросили викладач Дидалєва В.М. та учениця
Шаблій Катерина.
Майстер
– клас «Елементи оформлення короваю» підготували майстер виробничого навчання
Саченко Л.В. та Лях Тетяна.
Майстер-клас «Таємниці сервірування» провели майстер виробничого навчання Силенок О. І. з
ученицею Денисенко Сніжаною.
Майстер
виробничого навчання Бура Ю.Г та Юрченко Юлія запросили на майстер – клас
«Хачапурі».
Майстер-клас «Святкові серветки»
провели майстер виробничого навчання Демченко С. С. з ученицею Кучер Вікторією.
На Майстер-клас «Прохолода Мохіто»
запросили майстер виробничого навчання Митькевич С. В. та учень Джулай Дмитро.
Старшокурсники символічно передали професійну естафету
першокурсникам та вручили атрибути професій.
Майстер
– клас «Карвінг» провели майстри виробничого навчання Щепун Н.М. та Марценюк
О.В.
Карвінг – мистецтво художнього різьблення по
овочах і фруктах, це своєрідний вид мистецтва – здатність надати святковому
столу неповторний вигляд.
Викладач
Крутько С.М. продемонструвала, як зробити приємний сюрприз друзям та близьким.
Кращий подарунок виготовлений своїми руками
- «Корисні цукерки» на основі
сухофруктів, меду, вівсяних пластівців, горіхів, цукатів.
Айсінг – білково-цукрова маса. Айсінг – дуже
часто використовується для розпису пряників, пряничних будиночків, або просто
для оформлення десертів.
Тірамісу – вишуканий італійський десерт, що
готується на основі сиру маскарпоне та печива савоярді.
«Хачапурі» - справжній шедевр грузинської
національної кухні.
«Хачапурі» являє собою хлібець різної форми з
великим вмістом сиру, тому і назва походить від грузинських слів «хліб» (пурі)
і «сир» (хачо).
|