23 травня 2018 року на базі НПЦ Ресторанного сервісу відбулося засідання ресторанного лекторія. Тема:
«Спраут-«жива»їжа»
Майстер- клас підготувала та
провела творча група:
завідувач навчально-практичного
центру ресторанного сервісу Ільїнська Тетяна Валентинівна, майстер виробничого
навчання Марценюк Олена Валеріївна,
учениця 1курсу Тупиця Юлія, група 17-133 ККД.
Проростки
і паростки - найкорисніша їжа, жива їжа, еліксир життя. Так кажуть про ці
продукти харчування багато фахівців.
Пророщування пшениці та іншого насіння - це не примха
кількох останніх десятиліть, а давня традиція, яка налічує понад 5000 років.
Проростки - і їжа, і прикраса.
Тому в меню багатьох успішних ресторанів, які небайдужі до
здоров'я своїх гостей вже з'явилися прекрасні доповнення до салатів у вигляді
Мікрогрін з різних видів рослин.
. У більшості випадків вони служать прикрасою, а іноді в
поєднанні з іншими інгредієнтами здатні помітно поліпшити смак страви, зробивши
його більш насиченим.
Паросток корисний - він дає енергію і продовжує молодість.