20 жовтня весь світ
відзначає свято - Міжнародний день кухаря і кулінара. Чернігівський центр
професійно-технічної освіти приєднався до святкування і 18 жовтня, методичною
комісією кулінарних дисциплін на чолі з Крутько Світланою Миколаївною, було проведено відкрите засідання предметного
гуртка «Кулінарні сходинки».
Мета
засідання: створити умови для
професійного самовдосконалення учнів; розширити
знання щодо технології приготування страв з картоплі; розвити професійну
якість та пізнавальну активність учнів;
виховувати в учнів зацікавленість, допитливість, бажання навчитись, творче
ставлення до праці та майбутньої професії.
На засіданні гуртківці ознайомили учнів та педколектив з
історією, гастрономічною мапою, географією, технологією приготування дерунів.
Серед учнів першого курсу з професій: «Кухар», «Тістороб.
Пекар», «Продавець продовольчих товарів. Продавець не продовольчих товарів»,
«Офіціант» було проведено конкурс «Кулінарний двобій». Учні змагалися у приготуванні
дерунів на швидкість та кмітливості.
Перед початком
практичної частини, учасники змагання, прослухали Інструктаж з питань безпеки
життєдіяльності.
Контролювали та оцінювали результат виконання завдання
компетентне журі.
Вітаємо переможців - групу першокурсників з професії
«Кухар» та учасників змагання!
З найкращими побажаннями звернулися гуртківці до
присутніх, подякували за активність, співпрацю та запросили до дегустації
дерунів.
|