27
лютого 2019року в Чернігівському центрі професійно-технічної освіти відбувся
перший етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності з професії
«Кухар».
Директор
центру Потєхіна Наталія Олексіївна звернулась до учасників з привітанням і побажала
їм успіху, творчості, натхнення і представила членів журі.
В
конкурсі прийняли участь учні другого і третього курсу:
Ярмош
Катерина – група 132 ККД;
Мелашедченко
В’ячеслав – група 133 ККД;
Халіфаєв
Данило – група 133 ККД;
Петренко
Вікторія – група 126 ККД;
Шарай
Артем – група 127 ККД;
Грищенко
Євгенія – група 128 ККД;
Стороженко
Галина – група 128 ККД.
Спочатку
учасники презентували «Візитну картку».
Конкурс
складався із двох турів: теоретичного та практичного.
Теоретичний
тур передбачав відповіді на 60 тестових питань з предметів:
«Технологія
приготування їжі з основами товарознавства», «Організація виробництва та
обслуговування», «Охорона праці», «Устаткування підприємств харчування»,
«Гігієна та санітарія виробництва».
Практичний
тур передбачав приготування двох страв: м’ясної (фаршироване філе) зі складним
гарніром та десерту (Яблука смажені в тісті).
Компетентне
журі оцінювало:
Дотримання
технологічного процесу приготування страв; оформлення страв; смакові якості
страв; використання сучасних технологій; дотримання правил охорони праці,
санітарії та гігієни; норми часу; зовнішній вигляд учнів та організацію
робочого місця.
За
результатами конкурсу журі визначило переможців.
Ним
стали:
Петренко
Вікторія – група 126 ККД;
Ярмош
Катерина – група 132 ККД;
Халіфаєв
Данило – група 133 ККД.
Директор
центру Потєхіна Наталія Олексіївна привітала переможців, подякувала учасників
за участь у конкурсі та вручила подарунки.
|