22 січня 2020 року на базі НПЦ Ресторанного сервісу був проведений майстер-клас "Фламбування страв".
Майстер – клас з
фламбування провела
викладач спецдисциплін Сорока Вікторія Григорівна, а учасниками майстер-класу стали
учні групи 144-ОФБ.
В ресторанах за бажанням відвідувачів подають страви і
десерти, які доводять до готовності
і фламбують в присутності відвідувачів. Цей спосіб подавання вносить різноманітність в обслуговування
гостей у ресторані, дає можливість відчути аромат страви, що готується.
Наші учні практично навчилися
організовувати робоче місце офіціанта, опанували види та техніки «фламбе»,
виконали індивідуальну подачу страв «Банани
фламбе», «Яблука фламбовані в юбках».
В ресторанах фламбування виконують найчастіше на очах у
відвідувачів, що робить його елементом своєрідного шоу. Це одна з вищих
ступенів кулінарного мистецтва, тут потрібно навик і дотримання заходів
безпеки.
Компетенція офіціанта «фламбування страв
в присутності відвідувача» опанована,
здобута та підтверджена «Сертифікатом».
|