28 січня 2020
року на базі НПЦ Ресторанного сервісу був проведений майстер-клас "Фламбування страв".
Майстер - клас з
фламбування провела викладач
спецдисциплін Сорока Вікторія Григорівна, а учасниками майстер-класу стали учні
Чернігівського кооперативного коледжу з професії «Майстер ресторанного обслуговування».
Фламбування - одне з кулінарних понять, що відображають
завершальний процес приготування. Французьке
слово flamber дослівно перекладається як
"палати, пломеніти". Цей спосіб кулінарної обробки полягає в
наступному – готову страву поливають міцними спиртними напоями і підпалюють.
Завдяки такій пост-обробці страва стає більш ароматною, набуває своєрідний
самобутній смак.
Учні практично навчилися організовувати робоче місце офіціанта,
опанували види та техніки «фламбе», виконали індивідуальну подачу страв «Банани фламбе», «Яблука фламбовані в
юбках».
$IMAGE10$
Компетенція офіціанта «Фламбування страв в присутності
відвідувача» опанована, здобута та
підтверджена «Сертифікатом».
|