Щорічно 20 жовтня кулінари всього світу відзначають своє професійне свято, який був заснований конгресом Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств в 2004 році.
Професійне свято кулінарів і кухарів порівняно молода подія. Міжнародний день кухарів був заснований лише в 2004-му році. Це відбулося з ініціативи та за активної участі Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств.
В Чернігівському центрі професійно-технічної освіти відзначили свято кухаря. Керівники гуртків «Кулінарні сходинки» Крутько Світлана Миколаївна та «Чарівне тісто» Ільїнська Тетяна Валентинівна разом з гуртківцями підготували виставку матеріалів «Історія розвитку кулінарії».
Викладачі спецдисциплін методичної комісії кулінарних дисциплін Кошель Ганна Феодосіївна та Дидалєва Вікторія Миколаївна провели серед учнів та працівників центру лото «Кулінарна райдуга». Учні з радістю і завзяттям прийняли участь у безпрограшному лото. Кожен учасник за правильну відповідь отримував солодкий приз, а особливо активні – спеціальні призи «Золоті вареники».
У цей День ми вітаємо всіх кухарів і кулінарів! Бажаємо Вам успішних шедеврів і заслуженої подяки Ваших клієнтів! Здоров’я Вам і приємного апетиту всім Вашим шанувальникам! Зі святом кухаря, кулінара Вас!